Vägar i sorgen


I Sorgens tid

 
SAMS har gjort en film om Sorg.
SAMS http://www.samsorg.se/
 
Se den på Youtube
 
I Sorgens Tid - En film om att möta en människa i sorg
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=1bWiwW-XWl8
 
 

Min Vän Marianne sätter ord på det liv jag har

Så här skriver min Änglamamma vän Marianne Malm ♥
 
Att förlora ett barn, vad det egentligen är kan ingen förstå förrän man själv är där...inte ens då går det någonsin att förstå omfattningen... Men de som förlorat ett barn vet, de vet att smärtan aldrig försvinner. Allt eftersom så bildas ett ärr, ett ärr med vass skrovlig yta som lätt brister och då pulserar smärtan, saknaden fritt...de...t som finns under den ärrade ytan...det läker aldrig...för däri finns all kärlek till vårt älskade barn, däri finns smärtan, saknaden...livet som aldrig fick bli...eller som aldrig fick fortsätta... Vi som förlorat barn blir aldrig som innan...vi har något vi måste bära på på vår väg vidare...och det är vårt ärr i vårt hjärta, vi måste ibland ta hand om ärret när det brister...vårda smärtan, saknaden och kärleken till våra barn... Så småningom tror jag att ärret likar en diamant...för den slipas av åren, kärleken och saknaden...och vi putsar den med glädjen över att få ha upplevt våra barn, våra änglabarn... Det finns de som uttrycker att de tycker att vi skall glömma och gå vidare... Men hur tänker dessa människor...hur kan man någonsin glömma sitt barn...och går vidare, ja det gör vi, men vi har vår diamant att bära på och att ta hänsyn till...och på vägen vidare så lär vi oss vad som egentligen är viktigt i livet, vi får också bli varse vilka som var äkta vänner...

Antondagen

I torsdags var det Antondagen. Känns så svårt. Vi i vår familj har alltid fått paket när det är namnsdag. Att åter igen inte få köpa något...................  Ja det är så svårt att hitta ord.
 
Vi har hållt på att greja här hemma och jag vet ju att du hade hjälpt oss med allt. Det tar lång tid för oss och vi har igentligen inte den energin som vi skulle behöva. Det får ta den tid det tar och det som är viktigt är att det bli bra och att vi är nöjda.
Idag har vi påbörjat sista rummet som är tvättstugan och det är inte så stort och där är det målning som behövs. Har köpt inredningen så vi har något roligt nu att se fram emot, montera skåp det är kul och se när det växer fram.
På tisdag är det träff med VSFB i Växjö men tyvärr missa jag det för andra gången eftersom vi har möte på jobbet.
Gilla verkligen inte att missa det. Där är där jag träffa andra som lever med det jag gör och det ger mig så mycket att träffas.
 
 
 
Älskade Anton min saknad efter dig är enorm.
Det finns inga ord som jag kan använda för att förklara det.
 
Av en vän fick jag tips på en bok som heter
"skönhet är plåster på själens sår" av Carolina Gårdheim
Har beställt den från Kreativ Insikt
http://www.kreativinsikt.se/
 
 
Hon skriver
 
saknaden
svart som bråddjuet
tar den på mig
brutalt
huvudstupa
utan
livlina
långt bort från nu
 
tillbaka
i hålet
det dunkla det avoga det bottenlösa
 
lismande hal otäckt nära
viskar den
-avgrund-
 
alltid
oförberedd
tar mig
saknaden
 
det finns inget skydd
 
 
 

SÅ SANT

MITT NYA HALSBAND

RSS 2.0