Vårfint ❤️

Idag har jag gjort vårfint hos Anton ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag när jag var hos Anton och tittade på stenen
 kändes det så obegripligt att han är död och att det nu gått 7.5 år.
Vart har dessa år tagit vägen???
Om lite mer än två veckor är det 25 år sen han föddes.
Jag har tagit ledig den dagen.
Har bestämt att aldrig jobba på hans födelsedag eller dödsdag.
Saknaden och längtan efter honom och
tankar om vad han skulle ha gjort nu om han levt är jobbiga och det tär på mig
. Är så trött och min värk som kommer och går tro jag har att göra med min sorg
för visst tar sorgen  både psykiskt och fysiskt på kroppen. 
 
 

Livet

 
 
NEJ livet är verkligen inte lätt!!!!
 
 

Igår fredag bar jag vita kläder för min saknad efter Anton


I DN finns denna artikel. Tycker den var mycket bra skrivet.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lena-sundstrom-sorgen-ar-man-alltid-ensam-med/

Lena Sundström:

Sorgen är man alltid ensam med

Uppdaterad 2015-03-20 06:48. Publicerad 2015-03-19 15:14 i DN

Nyhetskrönika av journalisten och författaren Lena Sundström.

Jag var bara ung den där gången men jag minns att jag tänkte att jag hade haft fel. Att det är som när man har hört människor beskriva hur det känns att bli skjuten på riktigt – att en av deras första reaktioner var att det inte alls är som på film. Och att jag på samma sätt tänkte att sorg inte alls ser ut så som vi föreställer oss att sorg skall se ut. Utifrån.

Människor som skriker och gråter och faller ihop. Människor som blir apatiska och ligger i en säng med ryggen mot omvärlden och upphör fungera. Rationella människor som blir orationella och förvirrade. Förlamande sorg.

Sorgen som nu i stället verkade vara något så stort och vasst och så omöjligt svårt att den alls inte rymdes i en kropp, eller två små, eller tre. Att sorg var allt det där som aldrig någonsin går att fånga i en bild. För att sorgen är större än så.

Skratten som fortfarande kan bubbla upp. Lekarna som fort­sätter. Sekunder av glömska när livet känns som en vanlig tisdag och en vanlig onsdag. Avgrunden som öppnar sig i några minuter varje dag, tills hjärtat sluter sig igen, av självbevarelsedrift, för att låta det obegripliga bli och förbli obegripligt ett litet tag till. Människor som har tusen olika förhållningssätt för att fortsätta andas och leva och finnas kvar trots att livet som man kände det har försvunnit. ”Vi som sörjer någon” som inte är ett vi, utan en massa olika individer som reagerar lika olika på sorg, som människor reagerar olika på stress och ilska och glädje.

Vi som fann någon ny. Vi som levde för barnen som fanns kvar. Vi som skrev ut läkemedel till oss själva och sov bort smärtan och sonen som glömdes bort. Vi som personlighetsförändrades. Vi som inte personlighetsförändrades utan var vårt vanliga handlingskraftiga jag. Vi som upptäckte att vi fortfarande kunde känna glädje över små obetydliga saker i vardagen. Vi som ville prata om det som varit. Vi som i stället ville prata om det som skulle bli. Vi som redan hade förlorat så mycket och som vägrade förlora oss själva.

Och ändå.

Människor som har gått igenom sådant som ingen människa borde tvingas gå genom vittnar ofta om hur de inte bara har sorgen att hantera. Att de samtidigt och parallellt måste förhålla sig till omgivningens föreställningar om hur sorg ser ut. Kommentarer som säkert sägs i välmening samtidigt som de tydliggör en skillnad mellan ett ”dig” och ett ”mig”.

”Om det var jag hade jag inte kunnat stå på benen.”

”Jag beundrar dig, för själv hade jag gått under.”

”Du är så stark.”

”Om jag hade förlorat mitt barn hade livet tagit slut.”

Människor som sörjer som berättar att de är osäkra på om de får skratta. Får de gå på bio? Får de planera resor, eller köpa en ny soffa, eller ett par nya glada skor. Trots att de vet.

Sorgen är man alltid ensam med. Det är en insikt om ensamhet som man kommer bära med sig resten av livet och det är en privat sorg som alltid kommer att finnas. Samtidigt som livet är något som man måste få fortsätta att dela med andra. Skratten och den sociala gemenskapen och en förståelse för att alldeles oavsett hur mycket jag lever vidare så finns de döda alltid med mig. Också när det inte syns.

Sverige som har varit skonat från krig och svält, och relativt skonat från katastrofer och död, vilket gör att våra erfarenheter som land är begränsade när det gäller människor som hamnar i kaos och trauman och sorg. Hollywood-bilden och mediabilden som är effektiv om man vill visa någon som sörjer. Samtidigt som det är en trång bild att förhålla sig till i verkliga livet. Att bilden borde vara betydligt rymligare för de som skall fortsätta leva.

Lena Sundström

[email protected]

 

 

Grattis Hanna 23 år

 
Idag fyller Hanna  ❤️ 23 år
Ett stort Grattis älskade dotter ❤️
 
Dessa bilder togs för 20 år sen när vi var på Kos
Anton var 5 år och Hanna var 3 år och några månader ( Wilma var inte född )
 
 
När jag fyllde 23 år var jag gravid med Anton och han föddes sen en månad och tretton dagar efter min födelsedag. När jag fyllde 25 var Hanna i magen och efter tio dagar kom hon.
 
Denna enorma saknad som vi har är ännu stakare när det är födelsedagar i familjen.
 

Födelsedagar

Idag börjar födelsedagarna i vår familj. 
Först ut är det jag som fyller 48 år. 
Vet inte vad de sista åren tagit vägen. Sen Anton dog har åren bara försvunnit. 
Om tio dagar fyller Hanna 23 år. När jag fick Anton hade jag fyllt 23 år månaden innan. 
Den 14 april är det Antons födelsedag. 25 år sen han föddes och jag minns denna dag som det var nyss!
Har svårt för födelsedagar sen Anton dog. 
 
Idag har vi ätit frukost länge sen åkte vi till Öland och åt kroppkakor. 
När vi kom hem fikade vi på en kolapaj. 
 
 
 
 

RSS 2.0